هفدهمین جشنواره فیلم ایرانی در صربستان، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در موزه سینمایی کینوتکا در شهر بلگراد آغاز شد.
به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری ایران بالکان (ایربا) به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هفدهمین جشنواره فیلم ایرانی در صربستان، 23 اسفندماه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری سازمان سینمایی کشور، بنیاد فارابی و ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با نمایش پنچ فیلم بلند ایرانی در موزه سینمایی کینوتکا در شهر بلگراد آآغاز شد.
این رویداد بزرگ هنری که با نمایش فیلم «سکوت رعنا» به کارگردانی بهزاد رفیعی آغاز شد و طی آن چهار فیلم دیگر به نام های «حق سکوت» به کارگردانی هادی نائیجی، «زیر سقف دودی» به کارگردانی پوران درخشنده، «به همین سادگی» از رضا میرکریمی و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» به کارگردانی بهروز افخمی با زیر نویس صربی به روی پرده خواهند رفت.
در مراسم افتتاحیه این جشنواره، تعدادی از سفرا و مسئولین فرهنگی خارجی مقیم بلگراد، رییس موزه سینمایی صربستان، جمعی از هنرمندان، دانشجویان زبان فارسی، نخبگان علمی و فرهنگی صربستان و همچنین ایرانیان مقیم و اعضای سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم پس از پخش سرود ملی دو کشور، ماریان وویوویچ، رییس موزه و مدیر برنامه های کینوتکای صربستان اظهار کرد: اولین کشوری که با این موزه سینمایی همکاری را آغاز کرد، ایران است.
وی با قدردانی از رایزنی فرهنگی ایران در بلگراد برای برپایی مستمر هفته فیلم طی 17 سال گذشته اظهار امیدواری کرد که این همکاریها بیش از پیش گسترش یابد.
حسین ملاعبداللهی، سفیر کشورمان در صربستان در سخنانی، گفت: ایران یکی از فعالترین و پُر مخاطبترین سینماهای جهان است و سالانه بطور متوسط 100 فیلم سینمایی در ایران تولید میشود.
وی ادامه داد: فیلمهای ایرانی به دلیل توجه به مسائل خانوادگی، ارزشی، اخلاقی و کیفیت بسیار بالا و درایت فیلمسازان ایرانی نیز، با استقبال بسیار زیادی در سطح جهانی مواجه بوده و بسیاری از فیلمهای سینمایی ایران در جشنوارههای جهانی جوایز ارزندهای را از آن خود کرده اند.
ملاعبداللهی افزود: مردم صربستان با کارگردانان و فیلمهای ایرانی آشنا هستند و هرساله استقبال خوبی از فیلمهای ایرانی میشود.
سفیر کشورمان همچنین، اظهار امیدواری کرد که با افزایش گردشگری، تعاملات فرهنگی و هنری نیز بیشتر شود تا زمینه شناخت بهتر و بیشتر دو ملت فراهم شود.
|